evdebizBLOG
Karıncaları Evden Uzaklaştırmak İçin 6 Öneri

Karıncaları Evden Uzaklaştırmak İçin 6 Öneri

Karıncalar, en masum haşerelerden biri olsalar da evi istila etmeleri elbette sizi rahatsız edebilir ve bu durum gitgide daha can sıkıcı bir hal alabilir. Özellikle yaz aylarında evin bazı noktalarını işgâl eden bu canlıları evden uzaklaştırmanın yollarını aramanız gayet normal. İşte, karınca kovucu görev üstlenecek bazı yöntemler ve karıncalardan kurtulma yolları:

1. Yemek Kalıntılarını Temizleyin

Karıncalara Doğal Çözüm

Karıncalar kendilerine besin bulabilmek için evinizdeler. Açıkta bırakılmış besinler ile zemindeki ya da tezgâhtaki kırıntılar ise karıncalar için bir davetiye niteliğinde. Bu sebeple yiyecekleri hava almayan saklama kaplarında/torbalarında saklamalı ve özellikle şekerli, nişastalı, unlu ürünleri açıkta bırakmamalısınız.

Mutfak tezgâhı temizliğinin ve doğru besin saklama yöntemlerinin yanı sıra evi düzenli olarak süpürmek de karıncalara, onları evde istemediğinize dair bir mesaj olabilir. Zeminlere artı olarak, koltukları, yatakları, yemek sandalyelerini de süpürebilirsiniz. Ayrıca mutfak eşyasının, çöp kovasının altını silmek de yapmanız gerekenlerden.

2. Çöpleri Günlük Olarak Atın

Evdeki Karıncalardan Kurtulmak

Biliyorsunuz ki çöplerdeki yemek artıkları da karıncaların evinizde olma nedenlerinden biri olabilir. Bu nedenle çöpleri bekletmeden her gün düzenli olarak atmakta fayda var. Ayrıca tercih edeceğiniz çöp kovasının kapaklı olması da yardımcı olabilir.

Eğer çöpte karıncaların ilgisini çekebilecek şeyler olduğunu düşünüyorsanız bu durumda çöp kovasının içerisine, birkaç damla çay ağacı yağı damlattığınız bir pamuk koyabilir ya da toz tarçın serpebilirsiniz. Karıncalar çay ağacı yağı ve tarçın kokusundan hoşlanmazlar. Bu sayede siz de karıncalara zarar vermeden evden uzak tutmanın püf noktalarından birini uygulamış olursunuz. Ayrıca çöp kovasına yoğun miktarda ada çayı külü dökmek de işe yarayabilir.

3. Esans Yağlarından Yardım Alın

Karıncaları Evden Uzaklaştırmak İçin

Canlılara zarar vermek istemediğinizi ve bu sebeple “Karınca öldürmeden nasıl kovulur?” sorusuna yanıt aradığınızı biliyoruz. İşte, evdeki karıncalara çözüm bulabilmek için yararlanabileceğiniz doğal yöntemlerden biri de esans, yani uçucu yağlar! Çay ağacı yağı, okaliptus yağı, tarçın yaprağı yağı ve nane yağı ise tercih edebileceğiniz esans yağlar arasında yer alıyor.

2 bardak suyun içerisine dilediğiniz yağdan 15-20 damla koyup karıştırdıktan sonra karıncaların bulduğunu, onları sıklıkla gördüğünüz noktalara ve yuvalarının yakınlarına bu karışımı spreyle sıkabilirsiniz.

4. Beyaz Sirkeyi Temizlik Malzemesi Olarak Değerlendirin

Karınca Öldürmeden Nasıl Kovulur

Sirke, ev temizliğinde kullandığımız doğal içerikli ürünlerden biri. Peki, sirkeli su sayesinde karıncaları da evinizden uzaklaştırabileceğinizi biliyor muydunuz? Yapmanız gereken sadece temiz bir sprey şişesinin yarısına su, diğer yarısına ise beyaz sirke doldurmak. Bu karışımı, karıncaları yoğun bir şekilde gördüğünüz noktalara spreyle uygulayabilirsiniz. Sirkenin kokusu, karıncaları uzak tutabilir.

5. Baharatlardan Yardım Almayı Deneyin

Karıncalardan Kurtulma Yolları

“Doğal yöntemlerle evdeki karıncalar nasıl gider?” sorusunun yanıtını arıyorsanız bu konuda her evde bulunan baharatların etkili çözümler sunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü karıncalar şekerden ve şekerli gıdalardan ne kadar hoşlanırsa tuzdan, karabiberden, kırmızı acı biberden, naneden ve tarçından o kadar hoşlanmazlar! Başka bir deyişle bu baharatları karıncaların yuva girişlerine ya da onların yollarına serpmek, karınca kovucu yöntem olarak değerlendirilebilir.

6. Evinizde Ufak Bir Tadilat Yapın

Karıncaları uzaklaştırmanın doğal yollarını anlattık. Fakat belirtmekte fayda var: Bu yöntemler oldukça etkili olsalar da ne yazık ki kesin çözüm sunamayabilirler. Evde karınca sorununa en net çözüm ise hiç kuşkusuz ki karıncaların evinize girdikleri yolları kapatmak. Karıncalar, duvarlarda yer alan çatlaklardan, oyuklardan, pencere boşluklarından evinize girebilir. Alçı, silikon gibi malzemelerle bu noktaları kapatmak adına küçük bir tadilat yapabilir ve karıncaların evinize girmemesi için daha net bir çözüm bulabilirsiniz!

Eğer tüm bu yöntemleri denemenize rağmen evdeki karınca sorununa bir çözüm bulamadıysanız bu durumda bir uzman görüşü almanız ve bu doğrultuda çözüm önerilerini değerlendirmeniz faydalı olabilir.

Bu arada yaz aylarında karıncanın yanı sıra sivrisinekten de çokça şikâyetçi olduğunuzu biliyoruz. Dilerseniz bu konuda yardım almak için “Yaz Mevsimi Kabusa Dönmesin: Sivrisineklerden Korunma Yolları” yazımızı okuyabilirsiniz.

Keyifli bir yaz geçirmenizi dileriz!

Kaynak: https://blog.koctas.com.tr/karincalari-evden-uzaklastirmak-icin-6-oneri/