evdebizBLOG
5 Öneri ile Evcil Hayvanlar İçin Evi Güvenli Hale Getirmek

5 Öneri ile Evcil Hayvanlar İçin Evi Güvenli Hale Getirmek

Evcil hayvanınızı ailenizin bir üyesi olarak görüyor, onun sağlığını korumak için aşı takvimini aksatmamaya, veteriner hekimin önerdiği mamaları tercih etmeye özen gösteriyorsunuz. Peki, evcil hayvan için ev güvenliğini sağlamanın da küçük dostunuzun sağlığını doğrudan etkileyebilecek unsurlardan biri olduğunun farkında mısınız? Gelin, şimdi, yaşam alanlarınızda evcil hayvanların güvenliğini sağlayacak ipuçlarına göz atalım.

1. Olabildiğince Minimal Bir Dekorasyon Tercih Edin

Fazla eşya ile dekore edilmiş bir ev, küçük dostunuzun (özellikle büyük köpekler) yaşaması için ideal olmayabilir. Evcil hayvanınız rahat bir şekilde hareket etmekte zorlanabilir ve bunun yanı sıra eşyayı düşürerek yaralanabilir.

Biblo gibi kırılabilecek, televizyon gibi düştüğünde ciddi zarar verebilecek eşyayı sabitlemeyi unutmamalısınız. Dilerseniz evcil hayvan dostu ev dekorasyonu hakkında ayrıntılı bilgi almak ve küçük dostunuzun sevebileceği kendin yap önerilerine ulaşmak için “Evcil Hayvanlı Evler İçin Ev Dekorasyonu Önerileri” yazımızı okuyabilirsiniz.

2. Evdeki Bitkilerin Küçük Dostunuza Uygun Olduğuna Emin Olun

Bitkiler, yaşam alanlarımızın huzur kaynaklarından. Fakat eğer yaşam alanınızı küçük bir dostunuzla paylaşıyorsanız, bitki seçiminde dikkatli olmanız şart. Çünkü bazı bitkiler evcil hayvanınızın sağlığını ciddi şekilde tehdit edebilir. Aynı zamanda bu bitkilerden bazılarının küçük çocuklar için de çok zararlı olabildiğini not düşmeden geçmeyelim. “Bitkilere Dikkat: Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İçin Zararlı Bitkiler” yazımızdan hangi bitkinin ne gibi zararları olabileceğini öğrenebilirsiniz.

3. Zararlı Olabilecek Alanları ve Ürünleri Kapatın

Evcil hayvanlarınız, aslında evin küçük çocukları gibi. Dolayısıyla bilinçsiz bir şekilde yapacakları herhangi bir hareket ciddi sonuçlar doğmasına neden olabilir. Çare ise küçük dostunuzun zarar görmesine neden olabilecek alanlarda ve noktalarda gerekli önlemleri uygulamak. Peki, bu önlemler neler olabilir?

  • Küçük dostunuz küçük yaramazlıklar yapabilir. Kabloları kemirmek de bu yaramazlıklardan biri. Elektrik çarpması gibi durumlara neden olabilecek bu durumun önüne geçmek için ise kabloları gizlemek en doğru çözüm. Ayrıca özel aksesuarlar sayesinde prizleri kapatmak da yapmanız gerekenler arasında.
  • Çöpler de evcil hayvanınız için tehlikeli noktalardan biri olabilir. Hem çöp kovanızda bulunan bakteriler hem de dostunuza zarar verebilecek cam gibi keskin içerikler oldukça tehlikeli olabilir.
  • Pek çoğumuz ev temizliğinde kimyasal temizleyici ürünlerden yardım alıyoruz. Fakat bu ürünleri küçük dostlarımızın kolaylıkla ulaşabileceği noktalarda bırakmak üzücü durumların yaşanmasına neden olabilir. Bu sebeple temizlik ürünlerini küçük dostunuzun ulaşamayacağı kapaklı dolaplarda saklayabilirsiniz.
  • Açık camlar ve balkonlar (özellikle küçük dostunuza göz kulak olamayacak bir zamandaysanız) tehlikeli alanlar olabilir. Evcil hayvanınızı güvenli bir odaya alıp açık camı ya da balkonu olan odanın kapısını kapatmak ise en doğrusu. Bu arada pencerelere sineklik takmanın evcil hayvanı olan evler için ideal çözümlerden biri olabileceğini de not düşelim.

4. Dostunuzun Isıtma-Soğutma Sistemleri ile Temas Halinde Olmasını Engelleyin

Yaz aylarında alanı soğutan, kış aylarında ise alanı ısıtan sistemlerden yardım alıyoruz. Fakat klimanın üflediği havanın direkt olarak evcil hayvanlara gelmesi, onların hastalanmalarına sebep olabilir. Bu sebeple klima kanatlarını direkt olarak küçük dostunuza gelmeyecek şekilde ayarlamalısınız.

Ayrıca vantilatörlerin pervaneleri de temas halinde evcil hayvanınızın zarar görmesine sebep olabilir. Vantilatörleri doğru bir şekilde konumlandırmak ve buna ek olarak bulunmadığınız (dostunuzu gözlemleyemeyeceğiniz) odada vantilatör açmamak da alacağınız önlemlerden biri olabilir.

Soğuk aylarda sobalar da evcil hayvanların güvenliğini tehdit edebilecek ürünler haline gelebilirler. Özellikle şömineye ya da eski tip sobaya sahipseniz bu konuda dikkatli olmalısınız.

5. Kamera Sistemlerinden Yardım Alın

Hep onunla zaman geçirmek istediğinizi biliyoruz, fakat bu bazı zamanlarda imkânsız olabiliyor; işe gitmeniz, alışverişe çıkmanız gerekebiliyor. Kedi ve köpekleri evde yalnız bıraktığınızda ise aklınızın onlarda kaldığını biliyoruz. Peki, evde olmasanız ve dostlarınız yanınızda olmasalar bile onları gözlerinizin önünden ayırmamaya ne dersiniz? Nasıl mı? Elbette kamera sistemleri sayesinde! Kameralar sayesinde ve telefonunuz aracılığıyla evinizi ve dolayısıyla tek başına bırakmak zorunda kaldığınız evcil hayvanınızı izlemeniz mümkün!

Küçük dostunuzun güvenliğinin ve mutluluğunun sizin için çok önemli olduğunu biliyoruz. Dilerseniz Koçtaş evcil hayvan malzemeleri listesine göz atıp dostunuzun daha mutlu ve güvende kalması için ihtiyaç olan ürünleri satın alabilirsiniz.

Mutlu günler!

Kaynak: https://blog.koctas.com.tr/evcil-hayvanlar-icin-evi-guvenli-hale-getirmek/